Archiv událostí roku 2007

Prosinec 2007

Poslední měsíc roku 2007 byl akcemi karate doslova nabit. V Mikulášském čase jsme uspořádali trénink zaměřený na obranu proti holi. Cílem tréninku nebylo jen zpestření tréninku karate, ale především hledání spojitostí a pravidel v boji se zbraní i bez ní.

Následovalo 10. prosince zimní tameshi-wari, kdy si mohli členové oddílu vyzkoušet účinnost své techniky proti pevnému materiálu. Takzvaná "přerážečka" se opět povedla a vznikla z ní velmi pohledná videoprezentace.

15. prosince vyrazila sedmičlenná výprava reprezentovat oddíl do Děčína na Vánoční turnaj. Oddíl tam obsadil celkově 5. místo a přivezl 9 medailí.

Ve čtyřčlenném složení jsme se na závěr roku, 27. prosince, vydali do Čáslavi na čtyřhodinový maratón karate, 11. ročník misogi.

Listopad 2007

V sobotu 10. listopadu proběhla krajská soutěž našeho svazu. Kromě závodníků z Karate klubu Brno se jako hosté účastnili závodníci z Karate klubu Louny, Karate klubu Litoměřice, Roudnice nad Labem a Karate klubu Steklý. Za KKV se účastnilo 5 závodníků v kategoriích kata i kumite. Všichni reprezentanti oddílu skončili v rozmezí 1. - 3. míst.

Říjen 2007

Je nám velkou ctí, že jsme se mohli již podruhé účastnit jako vystupující na BudoShow v Brně. Akce proběhla v Brně na půdě Karate klubu Brno a ještě v sobotu jsme se zúčastnili semináře Ing. Karla Strnada (6.dan), Ing. Jiřího Fencla (4.dan) a Jana Steklého (3.dan). Celá neděle pak byla věnována přípravě v brněnské hale v ulici Vodova. Od 15.hodiny BudoShow představila divákům nejrůznější bojové sporty. Karate, taekwon-do, wu-shu, kraw-maga, capoeira... všichni chtěli ukázat co ve svém "oboru" umí. Karate klub Vysočina tradičně zajišťoval v rámci karate ukázku řízených forem kumite.

Minulou neděli (21.10.) jsme na rychlo vyrazili do Brna, kde se konal krátký trénink chicagského instruktora JKA Gerge Schlaudera. George je velmi přátelský člověk a seminář v malém kruhu se tak nesl ve velmi pohodové náladě. Opět se ukázalo, že těžiště tréninku karate je v základních technikách. Společně jsme vyzkoušeli také několik metod, jak pracovat se silami našeho těla, s vnitřní energií (ki).
George žije v Chicagu v USA a trénuje karate v dojo S. Sugiyamy. Můžete navštívit jeho stránky www.petersonparkkarate.com nebo stránky dojo www.jkachicago.com.

Září 2007

Záčínáme skokem rovnýma nohama - seminář s naším senseiem a trenérem Janem Steklým.
V malém počtu jsme se účastnili alespoň na jeden den celorepublikového semináře Shotokan KarateDo Workshop pořádaném v Kutné Hoře.

Srpen 2007

Zůčastnili jsme se Gasshuku ve Spolkové republice Německo.

Osm členů oddílu se účastnilo soustředění v Kytlici, které mělo opět výborný ohlas a Gabča jako přímý účastník a trenér nám o tom něco napsala v článečku.

Červenec 2007

POZOR změna časů letních tréninků! ÚT a ČT od 19:00, úterní tréninky venku, čtvrteční v detašovaném dojo Větrný Jeníkov.

Letní tréninky budou klidnější (to neznamená, že nepůjdete domů unaveni), zaměřeny na speciální tréninkové metody karate-do (bunkai, ne-waza, harai-waza, iai a další).

Shihan Jorgen Bura (6.DAN), Kazuhiro Sawada (7.DAN) a Tatsuya Naka (5.DAN) proběhlo Gasshuku v Prachaticích.

Červen 2007

Hned na úvod měsíce jsme si dali intenzivní seminář s Janem Steklým v Brně. Kdo přijel, nelitoval. Pohostinnost a ubytování u Míši opět předčilo naše očekávání. K dispozici je také nový batůžek s klubovou nášivkou, který zde byl profesionálně prezentován! :o) Více informací o klubových doplňcích najdete v sekci "Oddíl".

Během posledního víkendu tohoto měsíce jsme se zúčastnili školení a doškolení trenérů III. třídy. Všichni účastnící zkoušky složili. Novým trenérům přejeme hodně zdaru při jejich práci a ať se jim daří vychovávat další generace.

Poslední víkend byl věnován speciálnímu tréninku tameshi-wari.

Květen 2007

Měsíc květen je uveden již tradiční akcí - Kata Speciálem v Táboře. Ve stejném termínu se někteří instruktoři vraceli z Tokia, takže jsme některé informace slyšeli hned "z první ruky".

Březen 2007

Měsíc březen se nakonec nenesl ve znamení soutěží. Byli jsme sice pozváni na přátelský turnaj do Roudnice nad Labem, ale vše bylo nakonec jinak.

Noví členové oddílu obstáli ve své první zkoušce, získání bílého pásu. Procvičují dále kata Heian-Shodan a kihon-ippon-kumite. Sesypali se na ně nové techniky a pohyby, zápasíme s gyaku-tsuki :-) Přitlačili jsme i na pokročilé cvičence a ze své paměti tak lovíme útržky pokročilých technik. Seminář Jana Steklého všechny potěšil a máme dále co vylepšovat a neusínáme na vavřínech. Do naší pestré škály opasků (obi) přibyla oranžová barva a neočekávaně i jedna zelená.

Únor 2007 - Zkoušky STV v Děčíně, příprava nových členů

8. února proběhly v Děčíně v dojo Jana Steklého zkoušky STV. Gábi Belinová úspěšně složila zkoušky na stupeň 3.kyu JKA a vydobila si tak právo nosil pás hnědé barvy. Zkoušky složili i přátelé z okolí Děčína a Roudnice. Všem přejeme mnoho dalších úspěchů.
Ani skupina nových začátečníků nezahálí a velmi mne těší jejich snaha na tréninku, která směřuje k možnosti získání bílého pásu na březnovém semináři Jana Steklého v Jihlavě.

Koncem února jsme zavítali do Prahy, kam se po roce přijel podívat shihan Hideo Ochi (8. DAN JKA). Tréninky shihana Ochiho jsou vždy velmi příjemné, především pro trenéry.

Symbolicky "otevíráme" nové dojo ve Větrném Jeníkově.

Leden 2007 - Školení trenérů, rozhodčích a instruktorů

V termínu 13 - 14.ledna v Neratovicích proběhne školení trenérů, rozhodčích, instruktorů a vedoucích dojo, zaměřené na standardizaci sentei kata, tokui kata a forem kumite.

na začátek stránky

 

Napište nám | ©2006  Svoboda Petr    aktualizováno 29.02.2008

Stránky jsou optimalizovány pro rozlišení 1024 x 768 pixelů