Seminář karate, Brno 28.9.2006


Víkendový trénink karate v podání senseie Steklého aneb "3 % z tepla"

Bylo krásné ráno,nebe bez mráčků... čtvrtek 28.září. Ano už je čas. Rychle vyskočit z postele popadnout krosnu a rychle se dostat do Jihlavy. Tam je sraz se Sobínem - velké a prostorné autíčko se vždy hodí :o) Nacpali jsme krosny do autíčka vyjeli jsme!! Sobín, Gabča, Martin, Hubby, no a moje maličkost Soky.

Do Brna jsme po dálnici dorazili asi za hodinku a konečně jsme se ocitli u té krásně střežené policejní tělocvičny, kde měl probíhat seminář. Byli tu domácí, tím myslím Kubu Doležala, jeho Markétku, Míšu, Zdenala a další z KARATE KLUBU BRNO. Následovali členové KK Děčín s paní Steklou a senseiem Steklým, kterému jsme vděční za vedení semináře. Sjelo se i několik dalších cvičenců z různých oddílů. Důležitý byl pro nás Jihlavský Honza Schroll z Prahy - ten kdo byl na soustředění v Kytlici, tak dobře ví o kom mluvím :o)

První trénink začínal host pana Steklého, pan Martin Šefara(2.DAN), trénink byl zaměřen na pohyblivost, práci boků atd. Po dlouhé a těžké cestě karate do jdu teprve chvíli a tak bych nerad urazil myšlenku tohoto umění neobratným popisem cvičení.

Dopolední tréninky byly od 10:00 do 13:00, pak byl čas na oběd a v 17:00 jsme pokračovali do 19:00. Sensei nám ukazoval chyby, které jsme dělali jak při kihonu, tak i kata a řízeném kumite. Doufám, že jsme si zapamatovali co nevíce chyb, které postupem času odstraníme. Sensei při kata u vyšších řemenů dával přednost Nijushiho a u nižších Heian Nidan. Sensei zkoušel i naši vůli, vždy na konci tréninku jsme na seikenu skákali z jednoho konce tělocvičny na druhý. První den vydrželi až do konce jen ti s největší vůlí, ale v sobotu jsme už nejspíše žádnou bolest necítili anebo jsme se chtěli před druhými předvés, protože sensei vymyslel závody ve skákání na seikenu po tělocvičně J . Sobín byl třetí, předčil ho jen sensei a Kuba Doležal. Po všech účatnícívh zůstávala krvavá dráha…

Bydleli jsme u Míši v jeho ville Vilekule, v tomto krásném domečku nechyběl obrázek pana Funakoshiho, ani takové drobnosti jako boxovací pytel či pytle s pískem na zpevnění úderových ploch J Tímto bych chtěl Mišovi moooc poděkovat za ubytování a skvělé klobásy :o)

V pátek ráno se našlo i trochu času na návštěvu Moravského krasu.hlavně Macohy, kde jsme absolvovali 680m po suchu a 450m na lodičkách. Popíši to jedním slovem-krásno!!

Takže přes den jsme se snažili zdokonalovat své karate a večer jsme rozvíjeli svojí filosofii na různých sešlostech.

Poslední trénink sensei donesl makiwary a tak jsme si všichni svorně oblepili ruce páskou abychom je nezašpinili krví a pak jsme jen jeli… z ruzných vzdáleností a postojů…

Nedalo se nic dělat,vše jednou končí a tak jsme se i my rozloučili a vydali se na cestu domů…

5.10.2006, Antonín Sokol

Dodatky

 

:: fotogralerie semináře ::

 

 

na začátek stránky

 

Napište nám | ©2005  Svoboda Petr    aktualizováno 7.10.2006

Stránky jsou optimalizovány pro rozlišení 1024 x 768 pixelů